maandag 7 november 2011

De Wintertent plaatsen en man overboord.

LOGBOEK van Geart zeilen met de Blazer TX33.

Vandaag 07-11-2011 afgesproken de tentframe te monteren, ja hoe zat dat ook weer? Uit voorzorg heb wel twee foto’s van verleden jaar geprint hoe het ook al weer zat. Maar er waren toch wel enige verschillen ondanks de foto’s, maar het paste goed met veel lapwerk. En nu de tentdoek er op dat ging nog niet zo slecht, met vele handen is het zo gepiept. Het was in middels 13.00 uur Ruurd en Harrie waren naar huis gegaan om te eten. Hille was naar Ivor om enige balkjes door de helft te zagen voor het vast zetten van het zeil op het frame. Na de luns zijn we begonnen met het vast zetten van de zeildoeken, Rolf in de sloep om het zeil voor de kop vast te zetten……..

Man overboord!Op één of andere manier zat onze voorzitter teveel op te kant van het onstabiele sloepje, en deze moet water geschept hebben. Met andere woorden Rolf ging te water ik bespeurde dat er iets aan de hand was dat de sloep behoorlijk op z’n kant lag en weer terug veerde. Dat noem je schrikken gelukkig kwam Ruurd er net weer aan, en hebben we Rolf op de wal getrokken. Daar sta je met een nat pak hoe nu!
Rolf en Ruurd zijn naar de woning van Ruurd gelopen en daar een warme does genomen om weer op temperatuur te komen. En wat droge kleren aan getrokken van Ruurd met veel te lange broek, dus van onderen even oprollen. Dit was me de middag wel zeg, we hebben er wel even smakelijk om gelachen.
Het zal je maar overkomen na deze commotie zijn we rond 15.00 uur vertrokken op huis aan.
Een reactie posten