dinsdag 15 juni 2010

Zomerreunie van BotterBehoud te Hindelopen.

Logboek van Geart zeilen met de Blazer.

De stichtng Botter Behoud heeft een zomerreunie georganiseerd te Hindelopen, waarbij de donateurs van VBB een mooie dag wordt aangeboden met de schepen zeilend op het IJsselmeer. Op vrijdag in de namiddag komen de meeste Botters afmeren boord aan boord. Zo zijn we met de Blazer TX 33 om 14.15 vertrokken met een noordelijke wind, kruisend voor de wind, want plat voor de wind is niet mijn favoriete bezigheid. Na ruim twee uur zijn we de haven binnen gelopen van Hindelopen. In de loop van de avond was de haven dan ook sjok vol, waar een behoudende schipper zijn boot niet tussen wil wrikken, daar past altijd blijkbaar wel een Lemsteraak met een schipper met lef.

De morgens om 10.00 uur ontvangst donateurs/schippers met koffie en gebak in de Drie Harinkjes. Op het terras vertoeven met het zonnige weer aan de koffie en gebak was dubbel genieten. Om 11.00 uur tijd om in te schepen en waar de trossen kunnen los gemaakt. Volgens Karel Helder zijn betoog met de oostelijke wind, zullen de voorste Botters het anker uit gooien rond 12.30 ter hoogte van Gaast. Maar zover zijn we niet gekomen, de wind viel helemaal weg, ankeren voor het strand van Workum.
Tijd voor de luns en waar sommigen wat verkoeling zochten in het IJsselmeer water.

In middels is er weer wind opgestoken uit noordelijke richting, zodat de zeilen weer gehesen kunnen, zodat er toch nog gezeild kan worden met een wind 3 - 4 Bfr.
Om 16.00 uur zocht de vloot de haven weer op en een oorlam drinken met iedereen en daarna gaan de donateurs naar huis en de schippers naar de gebakken vis. Dit weekend kon niet meer stuk, alleen de wind bracht ook zondag morgen weinig voortgang, de weer profeten hadden in de loop van de avond slechter weer voorzegt. Waardoor menigen na de vis de thuis haven weer opzochten. Zo heeft de Blazer op zondagmorgen door er belabberd bij te liggen geheel geen snelheid, de Arabische wind maar aan gesproken want anders wordt het wel heel laat!
Een reactie posten