dinsdag 22 september 2009

Grootonderhoud TX 33

Het moest er toch eens van komen, wegens het lekken van de visbun. Wegens de algehele financiële toestand is het grootonderhoud enige tijd uitgesteld daar er weinig opbrengsten deze zomer binnen zijn gekomen. Het wekelijkse onderhoud gaat dan ook gewoon door en bijhorende kosten. De kluiver kan nog steeds niet gevoerd worden, het wachten is op het plaatsen van het kluiverbeslag. Het is afwachten als onze scheepstimmerman Ivor er tijd voor kan vrijmaken misschien de komende winter?

Op donderdagmorgen 17 sept om 08.45 was het dan zover werken aan Blazer. De Blazer werd op stalen schammels geplaatst, het onderwater schip (antifauling) was nog in goede staat. Weinig gebreken maar nu de Blazer op het droge staat wordt er niets aan het toeval overgelaten. Ik zelf was helaas voor de werkzaamheden niet beschikbaar het weekend (3 dagen wedstrijdzeilen te Grou). Maar Rolf, Aernout en Rob hebben het merendeel de eerstedagen het slechtste karwei geklaard.

Woensdag de 23ste september na de morgen gaat de Blazer weer te water. Ivor is nu op dinsdag toch in de weer om koper platen aan te brengen op de aanzettingen om en bij de water lijn in de visbun. Rob plaatste nog een opmerking van het moet niet op jacht beginnen te lijken, het is een blazer. Op donderdag gaat de Blazer weer voor drie dagen naar Enkhuizen, moet er weer wat verdiend worden.
Een reactie posten