woensdag 1 december 2010

Winter klaarmaken.

LOGBOEK van Geart zeilen met de Blazer TX33.

Dinsdag 30 november zijn we dat zijn Jappie, Ruurd en ik zelf begonnen een nieuw frame aan te brengen voor de wintertent. Het heeft al best gevroren de laatste dagen gelukkig nog geen noemenswaardige sneeuwval. Al het beschikbaar materiaal bij Joep opgehaald, en nieuw besteld materiaal bij Ivor.
Het mag gezegt worden het ging perfect, maar uiteindelijk hadden we niets over.
Mijn indruk had er nog twee liggers/spanten bij gekund wegens te grote afstand, er moet nu extra plank materiaal bij komen om te voorkomen van zakforming.

Vandaag 01-12-2010 zijn we bezig geweest de zeilen er op te krijgen, dat viel niet mee met de kou en wind.
Het bevestigen van het winterzeil ging redelijk, alleen het was veel te ruim nu ook winterzeil lager komt te liggen. De buitenkant kon niet doormiddel van een sloep vast gezet worden, maar er lag rondom de Blazer een redelijk ijsvloer. Een lange balk op de ijsvloer gelegd en daar op gaan staan, hield me ijs dikte ongeveer 4 cm. Maar in de buurt van het achterschip begon het ijs te kraken en water op ijs. Door de werking van de wind en onze werkzaamheden aan boord lied het ijs los tegen de romp. En kwam er water op het ijs. Heb het zeil nog vast kunnen zetten. We zijn nog er nog niet mee klaar, we moeten nog een keer terug komen. Maar het grootste deel is afgedekt.
Een reactie posten