maandag 20 september 2010

Sail Amsterdam

Logboek van Geart zeilen met de Blazer.

Zondag 22-08-2010 de laatste dag van Sail. Weer goed weer maar de berichten zijn voor maandag slecht.
Het van bemanning wisselen is prima verlopen, en het weer kon niet beter. Na het ontbijt op de Castor konden we nog rustig aan doen. Dick Bezemer monsterde af, en Ruurd en gast Johannes Terpstra zouden rond 11.00 uur op locatie zijn. Zo kunnen zij ook de vaartocht met betalende gasten mee maken. We zijn vertrokken om 12.15 het was weer behoorlijk druk op het IJ. Het ging met een slakke gang file werk en uitkijken voor de veerponden die regelmatig van wal staken. We hebben het nu eigenlijk wel gezien, elke keer weer die horden kleine sloepen. Vol gestouwd met family of kennissen wie zal het zeggen, en op de kaden veel volk. En de veerponden waren ook afgeladen vol, de commercie doet goede zaken. Het gebied waar we ligplaats hadden is van 14.00 uur afgesloten wegens de vlootschouw.


Zoals het nu laat aan zien komen we te laat om onze locatie voor 14.00 uur te bereiken. We hebben het nog wel geprobeerd, maar geen pardon terug achter gele boeien lijn. Schipper u hebt twee orders genegeerd, als u nu niet terug gaat krijgt u een bekeuring. Nu dat menen dan ze ook nog, de sterke arm geeft geen krimp. Dan moeten we maar zien waar we de gasten kunnen afzetten, zijn we om het eiland heen gevaren aan de achterkant. Hebben de mensen afgezet aan een doorlopende ponton voor het plaatselijke verkeer, via een slepertje die daar lag hebben we aan vast gemaakt. Daar de weersberichten slecht voor maandag zijn hebben we besloten om nu maar richting Enkhuizen te gaan. Het is nu nog rustig na de vlootschouw zal je zien wordt het weer dringen bij de sluis.


Nu kunnen we weer eens de zeilen hijsen, nu eens zonder motor wat een rust na dit Sail gebeuren, het was mooi geweest. Wind ZW 3 Bfr gunstige wind voor de kluiver, maar we houden het uiteindelijk niet droog. Nog een uurtje op motor naar Enkhuizen, daar de wind was gaan liggen en begon ook nog te regenen. Zeilen op bergen regen pakken aan, 21.00 uur leggen we in het buitenmuseum in het Marken haventje aan. Dan gaan we de wal op trek in een warme hap en een biertje.
Een reactie posten