dinsdag 21 september 2010

Sail Amsterdam

LOGBOEK van Geart zeilen ontmoette de Blazer TX33 .



Maandag 23-08-2010 het slot veel regen en toenemende wind. Weerbericht was niet echt gunstig, het grootzeil gereefd en omstreeks 10.00 uur onderzeil gegaan . De regen kwam soms met bakken naar beneden, Stavoren aan stuurboord gepeild afstand 4 mijl. De wind haalde meer aan een dikke 6 Bfr ZW.Z , om de fok toch wat te laten doen hebben we wat hoger op gestuurd. Gegeven moment hadden we een piek van 9 knopen, tijd om de fok te strijken. Een talie aangelegd om de giek te borgen voor een onverwachte gijp. Het was nu droog maar veel wind, door wat hoger op te sturen zaten we westelijk van Breezanddijk wel een beetje te ver westelijk .

In de buurt van de afsluitdijk een stormrondje om het zeil aan bakboord te krijgen en daarna Makkum goed aan te zeilen. Het was goed dat we de keggen aan de mast beter vast hebben geslagen, ook vanwege de zeegang die er stond. Rond half drie zijn we in Makkum aan gekomen, de zeilen nog behoorlijk stijf van het vocht. De Boel op ruimen en naar huis van een week weg geweest dat Sail Amsterdam heet.

Geen opmerkingen:

Vaartocht 2022

LOGBOEK van Geart zeilen met de Blazer TX33. Het is nu 28 sepember 2022 het einde van het vaarseizoen 2022. Dit vaarseizoen heeft dit keer v...