zaterdag 29 mei 2010

Donderdag's vaste dag voor het varen met gasten of vrijwilligers

Logboek van Geart zeilen met de Blazer.

Inmiddels is het vaarseisoen 2010 begonnen op 6 mei, het wordt weer een hele kluif voor Jacob Wijnia om de vrijwilligers daadwerkelijk zover te krijgen dat ze meedoen. Het wordt een kwestie van zijn we bereidt mee te doen, of laten we het merendeel door de zelfde vastekern opknappen.

In principe wordt er twee tochten gevaren de middag's 14.00 tot 17.00 en 19.00 tot 22.00 afhankelijk wanneer de zon onder gaat. Bij geen gasten kan er een afvaart afvallen. Bestuurlijk is besloten minimaal 4 gasten per afvaart anders gaat het niet door. Maar in de praktijk loopt het vaak anders blijkt nu weer.

Tijdens een middag te varen bleek dat een oefening man over boord zeker geen onzin is. Mijn persoon meende dat een bepaald deel van Blazer er wat stoffig uit zag. de bezem ter hand genomen en schrobben. Een gegeven ogenblik bleef de bezem haken en viel uit mijn handen. Weg bezem te water, sein bezem overboord gegeven en draaien/keren, na het keren, ja waar is die bezem nou niemand wist waar die was. Na vijf minuten kwamen we tot de conclusie die zijn we kwijt!

Na enkele minuten een andere koers gaan varen en een gast mocht sturen, welke geen rechte lijn werd. Na een poosje kijk de bezem, weer keren en deze keer blijven kijken! Zo zie je maar weer oefening baart kunst.

Geen opmerkingen: