dinsdag 11 mei 2010

De Blazer in de kijker tijdens 40 jaar WVMakkum

Logboek van Geart zeilen met de Blazer.

Daar de watersportvereniging Makkum 40 jaar bestaat en dit feestelijk gebeuren op 8 mei zal worden gevierd, is de stichting Behoud Blazer benaderd om de TX33 als vlaggeschip kan optreden. En dit is positief beantwoord. De Blazer is vrijdagmiddag 17.00 overgevaren naar de WVM haven waar Harrie Klein de Blazer voor ziet van vlaggen.

De vlootschouw daar hebben we het over, starte om zaterdag morgen 10.45. Zo'n ruim 50 jachten gepavoseerd voeren twee bij twee in een stoet achter de Blazer aan door de visserhaven tot aan het eind en terug. Ter hoogte van het klubgebouw aan overzijde geankerd om de vlootschouw aftenemen door het bestuur en genodigden. Naar dat allen gepasserd waren, zijn we voor de wal bij het klubgebouw gaan liggen. En de gasten zich van boord konden begeven voor een versnapering en een drankje.

De Blazer is blijven liggen tot en met dinsdagmorgen bij de WVMakkum. Een opmerkelijk gebeuren ons wel bekend Piet Paulusma de Friese weerman, heeft opnamen gemaakt voor SBS6 over het weer zaterdag avond. En hier mee is de Blazer ook in beeld gekomen, waar Piet op het voor dek zat en een gedeelte van zijn verhaal afstak.
Dat gebeurd nou niet alle dagen op de televisie komen, op zo'n feestelijke dag.

Geen opmerkingen: