dinsdag 15 december 2009

Onder het dekzeil.

Het seizoen is nu echt afgelopen, de winter is inmiddels in gevallen. Vannacht 15-12-2009 een -7 graden maar verder mooi zonnig weer. Er lag nu wel wat ijs in de sloot, op plekken wel 1 cm. Eerst bij Joep Bergsma verzamelen aan de koffie, en de havenmeester vragen of deze genegen is om de Blazer door de brug te laten. Officieel moet dat 24 uur van te voren foutje. Je weet het maar nooit met die ambtenaren als ze afmoeten wijken van hun schema. Het draaien met de Blazer met dit ijs ging niet echt fekkeloos, maar het is gelukt. Harry zei dan is waterlijn ook maar weer schoon.

Dan nu het raamwerk voor de tent er op kan, ja hoe moest dat ook al weer? Met vele handen gaat het vlot, hier en daar wat aanpassingen plegen en klaar is kees. Om 12 uur even schaften wij Gerard Rolf en ik dus naar de snacbar gegaan bij de markt. De rest ging even naar huis. Half 2 de tent er goed op zien te krijgen, Joep hat wel een vis bootje zodat aan de water kant de zeilen goed vast kon worden vast gezet. Maar goed dat we het ijs hadden gebroken want anders hadden we geen visbootje er bij gekregen.
En zo ligt de TX 33 weer tot en met maart voor de wal in winterslaap.

Geen opmerkingen:

Vaartocht 2022

LOGBOEK van Geart zeilen met de Blazer TX33. Het is nu 28 sepember 2022 het einde van het vaarseizoen 2022. Dit vaarseizoen heeft dit keer v...