maandag 31 augustus 2009

Weekend Enkhuizen varen met gasten.

Varen met gasten op 15 augustus vanuit het Z.Z.M. door leden van Vereniging Botterbehoud. De eerste afvaart was gepland om halfelf door de TX 11. Door een strak schema van om de half uur lossen en laden zal er toch gegeven moment een gat in de dienstregeling plaatsvinden.

Wij met de TX 33 waren de tweede die gasten aanboord nam. Er stond een dikke vier Bfr zuid er werd met volle teugen gesnoven aan de frisse wind en het voltuig zeilende Blazer. En door Harry zijn kundige uitleg zelfs in het Frans en Engels werd het een stuk duidelijker. En tussendoor kon men het sturen aan het helmhout zijn of haar kunsten waar maken.

Een zeil tocht duurde ongeveer een uur, maar door een te strak schema of te lang weg blijven viel er een gat. Wij werden gevraagd of we dit gat wilden op vullen met een exstra tocht. Het werd een geslaagde dag voor de TX33 met drie afvaarten. We waren na deze tochten, drie keer optuigen en aftuigen wel uitgeteld. Het was mooi geweest, Rob Leemans zou mij aflossen. Die zou de Blazer weer terug zeilen naar Makkum de andere dag.

Geen opmerkingen:

Vaartocht 2022

LOGBOEK van Geart zeilen met de Blazer TX33. Het is nu 28 sepember 2022 het einde van het vaarseizoen 2022. Dit vaarseizoen heeft dit keer v...