donderdag 20 augustus 2009

Visserijweekend Enkhuizen

Enkhuizen visserijweekend op zaterdag 15 Augustus en zondag 16 Augustus, waaronder uitnodiging om met gasten tevaren voor de leden van de Vereniging Botterbehoud.
Vanuit het ZZM en de vereniging (VBB) is er het enthousiasme om de draad weer op te pakken om met gasten te varen aanwezig.

Makkum vrijdag 14 Augustus 07.45 zijn we vertrokken met een ZO.Z. wind 1 - 2 Bfr. De tocht naar Enkhuizen ging niet zoals wij het graag gehad willen hebben. Na ruim 3 ZM terhoogte van boei VF 11 zat er helemaal geen snelheid meer in. De motor aangezet en zeilen laten zakken. Na twee uren op de motor gevaren stak er een ruim 2 Bfr even voor bij Stavoren. De TX 11 met Henk Hortensius zagen we aankomen, en waren reuze benieuwd hoe deze het tegen de TX 33 zou afbrengen. We voeren een koers van 210 met een snelheid van ongeveer 4 knopen. In eerst instantie liep zij wat sneller, achteraf bleek dat ze de motor nog bij had staan. Na Het ruimen van de wind naar Z.ZW is de TX 11 overstag gegaan en wij paar min later. Wij lagen nog steeds hoger en konden zien dat de afstand niet kleiner werd. Na verloop van een kleine twee uur zakten ze steeds meer af. Achteraf bleek dat de workumers lichtelijk in paniek waren van het afleggen tegen de TX 33. Na een volgende windstilte hebben we de motor gestart, na een klein uur afmeren in Enkhuizen aankomst 17.30.

Geen opmerkingen:

Vaartocht 2022

LOGBOEK van Geart zeilen met de Blazer TX33. Het is nu 28 sepember 2022 het einde van het vaarseizoen 2022. Dit vaarseizoen heeft dit keer v...